1. UVOD 

Tokom korišćenja usluga naše ON LINE prodavnice, primenjuju se ovi opšti uslovi prodaje (u daljem tekstu „Opšti uslovi“), kao i svi važeći i primenjivi zakoni na teritoriji Republike Srbije.

Ammonite d.o.o, Bulevar Oslobođenja 170, 11000 Beograd, matični broj 17339931, PIB 101734053 (u daljem tekstu „Ammonite“ ili „Prodavac“) zadržava pravo promene Opštih uslova u bilo kom trenutku. Promene stupaju na snagu trenutkom objave na web stranici ammonite sajt i kao takve se odnose na sve korisnike. Korišćenjem usluga Ammonite Store internet prodavnice prihvatate Opšte uslove. Ako niste saglasni sa Opštim uslovima, nemojte koristiti ovu prodavnicu niti kupovati putem nje, odnosno preko nje naručivati proizvode. Prihvatanjem ovih Opštih uslova i narudžbinom proizvoda u Ammonite Store internet prodavnici i ispunjenjem drugih predviđenih uslova smatra se da je zaključen ugovor između kupca i Prodavca za konkretan proizvod koji je naručen. 

Kupac je fizičko ili pravno lice koje kupuje ili naručuje proizvode putem naše internet prodavnice, a koja je u sklopu kompanije Ammonite.  

2. LIČNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST 

Prihvatanjem Opštih uslova kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve prepreke za naručivanje i kupovinu proizvoda od Ammonite, tj. za kupovinu putem Ammonite Store internet prodavnice. Ammonite prikuplja samo osnovne podatke koji su neophodni za ispunjavanje obaveza. Ammonite čini sve kako bi zaštitio privatnost ličnih podataka (ime i prezime, e-mail, broj telefona, itd.) registrovanih korisnika u smislu Zakona o zaštiti podatka o ličnosti, te će oni biti korišćeni isključivo u svrhu isporuke narudžbe. Korišćenjem ove usluge saglasni ste da podaci/informacije koje ste predali budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresovani, u skladu s ovim Opštim uslovima.

3. KUPOVINA 

Sve cene proizvoda su sa uračunatim PDVom. Proizvodi se kupuju odabirom, korišćenjem menija, popunjavanjem elektronskog formulara i prihvatanjem ovih Opštih uslova. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti putem platne kartice ili pouzećem, kao i po predračunu – za pravna lica i odnosi se na teritoriju Republike Srbije. Prilikom kupovine iz inostranstva plaća se isključivo platnom karticom. Po izvršenom plaćanju, Ammonite će elektronskim putem, ili telefonom, obavestiti kupca o tome da je plaćanje uspešno obavljeno, odnosno da je proizvod naručen. U slučaju plaćanja platnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Ammonite primi potvrdu da je iznos porudžbine uplaćen dok se u slučaju plaćanja pouzećem ugovor smatra sklopljenim u trenutku kada Ammonite primi elektronsku poruku kojom korisnik prihvata ponudu, odnosno kada je primljena porudžbina. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Ammonite će obavestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, te ga izvestiti o roku u kojem proizvod može biti nabavljen. Naručeni proizvod, u zavisnosti od toga da li je dostupan na skladištu, Ammonite isporučuje u najkraćem mogućem roku. Uz odabrani proizvod su ispisani detalji – naziv proizvoda, kratak opis i cena. Cene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda važe za sve oblike plaćanja i istaknute su u dinarima. Cena poštarine, transporta i PDV je uključena u cenu proizvoda. Ako je Kupac proizvod platio platnom karticom, a Ammonite ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će u primerenom roku obavestiti Kupca te mu, ukoliko proizvod nije moguće uopšte, ili nije moguće pravovremeno isporučiti, vratiti uplaćena novčana sredstva. U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za tačnost i istinitost dostavljenih podataka jer će Ammonite izvršiti povrat sredstava prema dostavljenim podacima.  

4. PODACI O PROIZVODIMA 

Podaci o proizvodima su napravljeni u skladu sa bazom podataka Ammonite. Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet naručivanja. Ammonite ističe da vizuelni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računaru kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na monitoru i slično. U slučaju gore navedenog neslaganja između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cena i drugo) prikazani na Ammonite Store internet prodavnici podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim greškama i slično.

5. NEDOSTACI NA PROIZVODU 

Ammonite ne odgovara Kupcu za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posledica dostave robe putem dostavne službe, ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utiču na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. Ammonite ne odgovara kupcu ako tehničke mogućnosti opreme kupca nisu dovoljne za ispravno korišćenje proizvoda kao i ako lična svojstva kupca nisu dovoljna za upotrebu proizvoda. U slučaju nedostataka na samom proizvodu koji je nastao pre isporuke kupcu, kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Ammonite-u naknadni primereni rok za ispunjenje ugovora.  

6. DOSTAVA I PREUZIMANJE 

Cena dostave na teritoriji Republike Srbije NIJE uključena u cenu proizvoda, tj. ona pada na teret KUPCA po cenovniku Post Ekspresa na dan isporuke. Dostava van teritorije Republike Srbije se obavlja putem DHL servisa. Cena dostave van teritorije Republike Srbije pada na teret Kupca. Svi ostali eventualni troškovi u smislu carinske takse zemlje poručioca i sl., takođe, padaju na trošak Kupca i Ammonite u tom pogledu ne preuzima nikakvu odgovornost. Ammonite se obavezuje da će naručeni proizvod isporučiti najdalje u roku od 30 dana od dana naručivanja proizvoda. Dostava se obavlja prema uslovima korišćenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predavanja proizvoda dostavnoj službi. Ako se proizvod koji je upućen kupcu vrati Ammonite-u jer dostavna služba nije uspela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obavešten e-poštom ili telefonom, te će mu biti ponuđene sledeće mogućnosti: da se kupljeni odnosno naručeni proizvod, na zahtev kupca e-poštom, ponovo (i ovog puta na teret kupca) dostavi na adresu kupca ili da se da kupljeni odnosno naručeni proizvod preuzme na adresi Ammonite, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja. Kada Ammonite putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu, kupac je dužan preuzeti proizvod i potpisati dostavnu dokumentaciju, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen. Prodavac zadržava pravo da proizvod ne isporuči u datom roku ukoliko je u tome sprečen iz razloga za koje on ne odgovara, u kom slučaju će o tome u što kraćem roku obavestiti kupca putem telefona ili elektronske pošte. Ukoliko kupac odbije da preuzme proizvod po isporuci ili na drugi način sprečava da se isporuka izvrši, rizik od slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na kupca istekom roka za isporuku.  

7. REKLAMACIJE U SLUČAJU GREŠKE PRILIKOM KUPOVINE 

U slučaju pogrešno naručenog proizvoda od strane kupca putem Ammonite Store Web Shop-a, procedura je sledeća: kupac je dužan da obavesti Prodavca o nastaloj grešci putem e-maila: ammonitestore@gmail.com  Kupac je u tom slučaju dužan da proizvod(e) koje je kupio putem pouzeća ili platnih kartica, pošalje nazad Prodavcu na adresu prikazanu u kontaktima, o svom trošku bez ikakvih oštećenja i neotvorenu. Po prijemu proizvoda i u slučaju da su proizvodi bez ikakvih oštećenja i neotvoreni, Prodavac će stopirati rezervaciju sredstava izvršenu kod plaćanja putem platnih kartica od strane kupca za pogrešno naručene proizvode, čime će se sredstva vratiti na račun kupca, umanjena za troškove dostave od strane Prodavca. Po prijemu proizvoda i u slučaju da su proizvodi bez ikakvih oštećenja i neotvoreni, Prodavac će poslati kupcu sredstva u iznosu koji je uplatio pouzećem za proizvode, umanjena za troškove izvršene dostave proizvoda od strane Prodavca. 

U slučaju reklamacije proizvoda da ne radi ispravno troškove slanja na proveru snosi kupac.
Rok za podnošenje reklamacije je 14 dana od datuma isporuke.

8. REKLAMACIJE U SLUČAJU GREŠKE PRODAVCA 

U slučaju pogrešno isporučenog ili neusaglašenog proizvoda od strane Ammonite (oštećenog proizvoda pre preuzimanja od strane kupca, nekompletnog ili koji ne odgovara specifikaciji narudžbine), procedura je sledeća: kupac je dužan da obavesti Prodavca o nastaloj grešci putem e-maila ammonitestore@gmail.com  Kupac je dužan da proizvod(e) koje je kupio putem pouzeća ili putem platnih kartica, pošalje nazad Prodavcu na adresu prikazanu u kontaktima o trošku Prodavca. Po prijemu proizvoda, Prodavac će stopirati rezervaciju sredstava izvršenu kod plaćanja putem platnih kartica od strane kupca za pogrešno naručene proizvode, čime će se sredstva vratiti na račun kupca. Po prijemu proizvoda Prodavac će poslati kupcu sredstva u iznosu koji je uplatio za proizvode.  

Rok za postupanje po reklamaciji u slučaju greške prodavca iznosi 15 dana od dana prijema reklamacije.  

9. POVRAĆAJ SREDSTAVA 

Povraćaj sredstava naplaćenih platnom karticom vrši se isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.  

10. PROVERA STATUSA PORUDŽBINE 

Status porudžbine možete proveriti svakog radnog dana (ponedeljak-petak) od 9-15h, pozivom na Tel: +38166290970 ili putem E-maila: ammonitestore@gmail.com

11. PRAVO NA RASKID UGOVORA 

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u roku od 14 dana od dana kada proizvod dođe u državinu kupca izuzev u slučajevima navedenim u članu 39. Zakona o zaštiti potrošača, odnosno ako je kupac isporučenu robu otpečatio, a reč je o prodaji zapečaćenih audio ili video snimaka ili računarskog softvera. Pravo na jednostrani raskid se vrši popunjavanjem i slanjem elektronskog obrasca na e-mail adresu Prodavca  Obrazac o jednostranom raskidu formi se može preuzeti u elektronskoj formi sa web stranice  Ako je dostava iz bilo kog razloga izvršena pre primanja obavesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakovanja i dostave u ugovornom iznosu od 500,00 RSD s uključenim PDV-om, a ako troškovi dostave prelaze ugovorni iznos, u iznosu troškova dostave. Ammonite će odmah po primanju obavesti o raskidu ugovora, obavestiti kupca telefonom ili elektronskom poštom da je obavezan podmiriti ugovorne troškove pakovanja i vraćanja robe Prodavcu. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakovan u originalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada Ammonite preda proizvod dostavnoj službi. U slučaju jednostranog raskida ugovora kupac se obavezuje da proizvod preda ili pošalje Prodavcu u roku od 14 dana od kada je poslao izjavu o jednostranom raskidu ugovora, u suprotnom ugovor se ne može raskinuti. Prodavac je dužan da vrati sredstva koja je kupac platio po osnovu ugovora u trenutku kada preuzme proizvod ili kada primi dokaz da je proizvod poslat.  

12. IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU LIČNIH PODATAKA KORISNIKA I NJIHOVOM KORIŠĆENJU 

Polisa privatnosti
Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 

Ammonite d.o.o. Beograd  se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Ammonite d.o.o. Beograd: 

- Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi. 
- Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe. 
- Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka. 
- Ograničava dostupnost vaših informacija. 
- Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti. 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Ammonite d.o.o. Beograd može prikupljati su: 
- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona, datum rođenja) 
- Informacije za naplatu i isporuku (adresa za isporuku) 
- Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…) 

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima: 

- prilikom online registracije korisničkog naloga 
- pri kupovini proizvoda 
- korišćenjem nekog servisa ili usluge 
- pri dostave 

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija. 

Prosleđivanje ličnih informacija

Ammonite ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima. 

13. OBAVEŠTENJA

Slanjem porudžbine putem Ammonite internet prodavnice kupac potvrđuje da je prethodno obavešten o:
a) osnovnim obeležjima robe;
b) adresi i drugim podacima koji su od značaja za utvrđivanje identiteta Prodavca;
c) prodajnoj ceni kao i o svim dodatnim poštanskim troškovima i troškovima transporta i isporuke;
d) načinu plaćanja, načinu i roku isporuke, načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza, kao i načinu na koji se postupa po pritužbama potrošača;
e) pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora pod uslovima koji su propisani zakonom;
f) uslovima za jednostrani raskid ugovora;
g) adresi na kojoj Prodavac posluje i adresi na koju može da uputi pritužbe;
h) činjenici da korisnik stupa u ugovorni odnos sa Prodavcem i da uživa zaštitu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača;
i) svim odredbama Opštih uslova i činjenicom da se oni primenjuju na ugovorni odnos između korisnika i Prodavca;
j) mogućnosti vansudskog rešavanja sporova odnosno proceduri za slanje reklamacija. 

14. OSTALI USLOVI 

Da bi se kupovina, odnosno porudžbina, smatrala valjanom, mora je obaviti osoba starija od 18 godina. Ammonite zadržava pravo jednostrane izmene Opštih uslova prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode Ammonite će isporučiti po uslovima važećim u trenutku sklapanja ugovora. Ammonite ne odgovara za eventualnu štetu ili gubitke nastale korišćenjem ove multimedijalne prodaje te korišćenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze van okvira njihove predviđene namene. Ammonite Store internet prodavnica može sadržavati linkove prema drugim internet stranicama, ali ne odgovara za bilo kakve usluge ili proizvode do kojih se dolazi na taj način.  

15. SUDSKA NADLEŽNOST 

Za sve sporove koji bi mogli nastati zbog korišćenja internet prodavnice, nadležan je sud u Beogradu. Samim korišćenjem naše internet prodavnice, Kupac potvrđuje da je upoznat s Opštim uslovima njenog korišćenja, te da ih u celosti prihvata kao sastavni deo ugovora.

16. PORUČIVANJE

Da biste kupovali u Ammonite store-u, neophodno je da u predviđena polja unesete tražene podatke (ime ili naziv firme, prezime ili PIB, broj telefona, e-mail, mesto, adresa, poštanski broj...).

Odaberite način plaćanja pritiskom na polje "Pouzeće" ili "Kartica".

Svi podaci koje unesete u formular biće korišćeni isključivo u procesu poručivanja, radi provere ispravnosti narudžbine. Podaci ni u kom slučaju neće biti prosleđivani trećim licima, niti korišćeni u bilo koje druge svrhe.

Potvrdite svoju porudžbinu pritiskom na dugme "nastavi poručivanje".

17. PRIVATNOST

Svi podaci koje unesete u formular biće korišćeni isključivo u procesu naručivanja, radi provere ispravnosti narudžbine. Podaci ni u kom slučaju neće biti prosleđivani trećim licima, niti korišćeni u bilo koje druge svrhe.

18. ISPORUKA

Dostava na teritoriji Republike Srbije

 • Dostava na teritoriji Republike Srbije se obavlja po principu "danas za sutra", a najkasnije u roku od 5 radnih dana. U slučaju akcijskih popusta moguće je produženje roka isporuke i do 10 radnih dana.
 • Dostavu obavljamo u saradnji sa kurirskom službom Post Express
 • Povrat robe se vrši isključivo u slučaju reklamacije
 • Prilikom uplate otkupnog iznosa, kupac plaća proviziju za usluge novčanog poslovanja (za iznos do 3.500,00 dinara provizija iznosi 50,00 dinara; za iznos uplate preko 3.500,00 dinara provizija iznosi 1% od iznosa uplate).
 • Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod:
  - oštećen (pre preuzimanja od strane kupca)
  - nekompletan
  - ne odgovara specifikaciji narudžbine
 • Reklamacije slati na: ammonitestore@gmail.com 

Dostava van teritorije Republike Srbije

 • Dostava van teritorije Republike Srbije se naplaćuje
 • Očekivano vreme dospeća pošiljke do carine zemlje poručioca je do 7 dana
 • Dostavu obavljamo putem DHL
 • Povrat robe se vrši isključivo u slučaju reklamacije
 • Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod:
  - oštećen (pre preuzimanja od strane kupca)
  - nekompletan
  - ne odgovara specifikaciji narudžbine
 • Reklamacije slati na: ammonitestore@gmail.com 
 • Molimo Vas da imate u vidu da je pri međunarodnoj isporuci (van teritorije Republike Srbije) primalac pošiljke odgovoran za sve eventualne carinske i druge troškove regulisane zakonima zemlje primaoca, o kojima se možete informisati kod nadležnih službi dotične zemlje.

 19. Osnovne informacije o PRODAVCU

Pun naziv pravnog subjekta
PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU TRGOVINU I USLUGE AMMONITE DOO, BEOGRAD (VOŽDOVAC)

Poštanska adresa
Bulevar Oslobođenja 170,
11000 Beograd

Delatnost i šifra delatnosti
Umnožavanje snimljenih zapisa - 1820

Matični broj
17339931

Poreski broj (PIB)
101734053

Internet adresa
http://ammonite.co.rs/

Kontakt telefon
+381 11 2433 450

Kontakt e-mail
ammonite.records@gmail.com